top of page

Tynn Silk Mohair

Sandnes Garn

57% mohair, 28% silke och 15% ull

Tynn Silk Mohair är som namnet, vår tunna variant av Silk Mohair och är en mjuk och lyxig blandning av den finaste mohair, ull och silke. Garnet är tunnt och väldigt drygt. Stickar du med Tynn Silk Mohair med en eller flera trådar får du ett lätt luftigt och lyxigt plagg. Stickar du Tynn Silk Mohair tillsammans med en annan kvalité får du ett spännande uttryck och bra form i varje plagg.

Mohair ull är från angorageten. Detta är en ras som har långa silkesmjuka ull fiber. Vanlig ull är tillsatt för att ge garnet spänst och volym. Silken är med för styrkan och ge glans samtidigt som den håller fiberna på plats när den borstas upp - detta ger ett mjukt, lätt och luftigt garn med ett luddigt uttryck.

Om du tvättar i maskin, rekommenderar vi att alla ullplagg tvättas på separat ullprogram för den skonsammaste behandlingen. Centrifugera plagget väl, innan du plantorkar det, gärna på en handduk. Använd aldrig tvättpåse när du tvättar handstickade plagg - detta skapar friktion och kan göra så att plagget tovar.

LÖPLÄNGD: CA. 212 METER PR. 25 GRAM
REKOMMENDERADE STICKOR: STICKOR NR 3-5
MASKTÄTHET: 18 M = 10 CM, 19 M = 10 CM, 20 M = 10 CM, 21 M = 10 CM, 22 M = 10 CM, 24 M = 10 CM
RÅVARAN KOMMER FRÅN: SILKE FRÅN KINA, MOHAIR FRÅN SYDAFRIKA, MOHAIR FRÅN SYDAFRIKA

bottom of page