top of page

Tynn Silk Mohair Print

Sandnes Garn

57% mohair, 28% silke og 15% ull

Tynn Silk Mohair är som namnet säger, vår tunna variant av Silk Mohair och är en mjuk och lyxig blandning av finaste mohair, ull och silke. Garnet är tunt och mycket drygt i användning. Stickar du Tynn Silk Mohair med en eller flera trådar får du ett lätt, luftigt och lyxigt plagg. Använder du Tynn Silk Mohair som följetråd tillsammans med andra kvaliteter kommer du att få ett spännande uttryck och bra håll i vilket plagg som helst.

Mohair är ull från angoraget. Detta är en getras som har långa silkesmjuka lockiga ullfibrer. Vanlig ull är tillsatt för att ge garnet spänst och volym. Silken är till för styrka och glans samtidigt som det håller ihop fibrerna när de borstas upp. Detta ger ett mjukt, lätt och luftigt garn med ett luddigt utseende.

Tvättar du i maskin rekommenderar vi att alla ullplagg tvättas separat på ullprogram för en mest skonsam behandling. Centrifugera väl och torka plagget plant, gärna på ett handduk. Använd aldrig tvättpåse när du tvättar handstickade plagg i ull. Detta skapar friktion som kan leda till att plagget tovar sig.

LÖPLÄNGD: CA. 424 METER PER 50 GRAM
REKOMMENDERADE STICKOR: STICKOR NR. 3-5
MASKTÄTHET: 18 M = 10 CM, 19 M = 10 CM, 20 M = 10 CM, 21 M = 10 CM
RÅVARAN KOMMER FRÅN: SILKE FRÅN KINA, MOHAIR FRÅN SYDAFRIKA

bottom of page