Dataskyddspolicy


1. Information om Cookies
  • Enligt lag om elektronisk information ska besökare på en webbplats i integritetssyfte få information om att cookies används. Informationen i cookien är möjlig att använda för att följa en användares surfande. Cookie är en liten textfil som webbplatsen du besöker begär att få spara på din dator för att ge tillgång till olika funktioner, exempelvis att innehållet i din varukorg bevaras. Det går att ställa in sin webbläsare så att den automatiskt nekar cookies. Mer information kan man hitta på Post och telestyrelsens hemsida. Vi använder cookies för följande:
    • Bevara innehållet i din varukorg i upp till ett dygn. Därefter töms den.
    • Komma ihåg att du tagit del av och förstår hur vi använder cookies så att vi kan dölja vår notifering om detta.
2. Personuppgifter
  • Genom att handla hos Rena Rama Sara accepterar du vår dataskyddspolicy och vår behandling av dina personuppgifter. Vi värnar om din personliga integritet och samlar inte in fler uppgifter än nödvändigt för att behandla din beställning. Vi säljer eller ger aldrig dina uppgifter till tredje part utan rättslig grund.
  • Rena Rama Sara är ansvarig för behandlingen av personuppgifter som du lämnat till oss som kund. Dina personuppgifter behandlas av oss för att kunna hantera din beställning samt i de tillfällen då du har önskat nyhetsbrev eller kampanjerbjudanden - för att kunna anpassa marknadsföringen åt dina individuella behov.
  • Nedan information är en summering av hur vi i enlighet med dataskyddsförordningen (GDPR) lagrar och behandlar dina uppgifter.
  • 2.1 Vad är en personuppgift? 
    En personuppgift är all information som direkt eller indirekt kan hänföras till en fysisk person.
  • 2.2 Vilka uppgifter lagrar vi? 
    För att kunna hantera din beställning samt svara på frågor relaterat till din order (kundtjänst) lagrar vi ditt förnamn- och efternamn, adress, telefonnummer, e-postadress och köphistorik.
  • Dina uppgifter lagras så länge vi har en rättslig grund att behandla dina uppgifter, exempelvis för att fullfölja avtalet mellan oss eller för att efterleva en rättslig förpliktelse enligt exempelvis bokföringslagen.
  • 2.3 Rättslig grund 
    I samband med ett köp behandlas dina personuppgifter för att fullfölja avtalet med dig. 
    Marknadsföring, kampanjer och liknande utskick sker efter samtycke från dig.
  • 2.4 Vilka uppgifter delas och med vilket syfte? 
    2.4.1 Betalleverantör
  • Vid genomförande av köp, delas information med vår betalleverantör. Det som lagras är förnamn, efternamn, adress, e-postadress och telefonnummer. Väljer du att betala med faktura sparas även personnummer hos betalleverantören. Informationen sparas för att kunna genomföra köpet och för att skydda parterna mot bedrägeri. 
    De betalleverantörer (betaltjänster) som vi använder oss av är: Klarna.
  • 2.4.2 Fraktbolag 
    För att kunna leverera dina beställningar och slutföra vårt avtal måste vi dela med specifik information med fraktbolaget. Det som delas med fraktbolaget är förnamn, efternamn samt adressuppgifter för leverans. E-postadress och/eller mobilnummer kan även komma att delas med fraktbolaget för avisering. 
    De fraktbolag vi samarbetar med är: DHL och Postnord.
  • 2.4.3 Nyhetsbrev 
    Har du valt att prenumerera på vårt nyhetsbrev delas förnamn, efternamn och e-postadress med vår nyhetsbrevsleverantör. Detta för att kunna hålla dig uppdaterad med information och erbjudanden i marknadsföringssyfte. 
    Vi använder för utskick av nyhetsbrev.
  • 2.5 Rätten till tillgång 
    Du har rätt att få utdrag av all information som finns om dig hos oss. Utdrag levereras elektroniskt i ett läsbart format.
  • 2.6 Rätt till rättelse 
    Du har rätt att be oss uppdatera felaktig information eller komplettera information som är bristfällig.
  • 2.7 Rätten att bli glömd 
    Du kan när som helst be att uppgifterna som avser dig raderas. Det finns få undantag till rätten till radering, som till exempel om det ska behållas för att vi måste uppfylla en rättslig förpliktelse (exempelvis enligt bokföringslagen).
  • 2.8 Ansvarig för dataskydd 
    Rena Rama Sara är ansvarig för lagring och behandling av personuppgifter i webbutiken och ser till att reglerna efterföljs.
  • 2.9 Så skyddar vi dina personuppgifter 
    Vi använder oss av industristandarder som SSL/TLS och envägs hash-algoritmer för att lagra, behandla och kommunicera känslig information som exempelvis personuppgifter på ett säkert sätt. 
    Vi använder en svensk e-handelsplattform, Idril, som utvecklas och drivs av Rena Rama Sara AB med säte i Växjö.
© 2021 Rena Rama Sara AB. All rights reserved. Organisationsnummer: 559312-4554.